Sidan eg er i gang med kakeoppskrifter, så tar eg med den andre kaka eg baka i helga.
Gul krem eller suksess kake:
200 gram mandlar hakkast
200 gram melis blandast med mandlane
1 ts bakepulver
5 eggekviter piskast stivt
Bland forsiktig saman. Hell det i ei smurt 24 cm form. Steik på 180 grader i ca 30 min. Avkjøl og ta den over på kakefat.
Kok opp 5 eggeplommer
2 dl kremfløyte
125 gram sukker.
Rør heile tida.
Når det koker, ta av plata. Ha oppi 125 gram meierismør. Rør til smøret er smelta. Avkjøl.
Fordel kremen på avkjølt kaka.
Eg har prøvt ulike måtar å ha på kremen, og har diverre ofta opplevd at nesten alt har rennt ned på kakefatet. No sist tok eg på ringen til kakeforma, før eg tok på kremen. Det gjekk bra.
NAM☺
SvarSlettEg er elendig(!!) til å bake :(
Kanskje eg blir bedre på mine eldre dagar, hihi☺
Klem M♥
Mmmm, dette er yndlingskaka mi. Fikk lyst å lage kake jeg nå.
SvarSlettØnsker deg en flott tirsdag, klem.
mmmm.... den så god ut. Skal prøve ut den til helgen!
SvarSlettHerlig!
Yummi :-) Den kaken Solveig, den er du helt konge på ;-D
SvarSlett