Sommarens marengs
Dette er favoritt sommarkako mi.
Den minnar om Pavlova, men litt annleis krem inni.
..og den er sunnare...
Her kjem oppskrifta:
Lag fyrst marengs:
4 eggekviter - piskast stiv
2,5 dl sukker - ha i litt og litt med eggekviten
1/2 ts bakepulver
Bland i 2 ss melis
1/2 ts nypressa sitronsaft - bland i
Legg dette på bakepapir, enten du vil ha rund/firkanta/porsjonar etc
Steik den på 125 grader i 1 time og 15 minutt, midt i ovnen.
Slå av varmen og la den stå i ovnen i ein time etterpå med døra igjen,
eller la den stå med ovnsdøra på gløtt over natta.
Fyllet er som følge:
300 gram krema naturell ost, ev philadelfia light
3 dl cottage chees
1/2 dl sukker
1/2 dl syltetøy
Bland dette og ha på frukt og bær etter eige ynskje!
Nyyyyyt
Ps: marengsen kan oppbevarast i fleire dagar utan fyll på.
Har du pynta den, må den etast snarast....tihii
Her har eg laga ei Safari-kaka eller Evelyn-kaka som ungane kallar den.
Tullemor har pynta den!
Oppskrifta eg har brukt er:
2 pakkar safari kjeks som er knust.
Legg dei i ei form.
Visp 3 dl kremfløyte
Ha i 2 ts vaniljesukker og
200 gram melis.
Bland dette med 1 pakke philadelfia ost.
Ha det oppå kjeksa, og pynt med frukt og bær etter eige ynskje!
Skikkelege sommarkaker.
Her er ei enkel og knallgod sjokoladekaka. La oss kalle den
Oboy kake
125 gram smør
1 dl vatn
3 ss kako - smelt dette og kok opp
125 gram sukker
150 gram mjøl
2 ts vaniliesukker - bland i
3 eggeplommer - bland i røra
3 eggekviter piskast stive og ha i røra.
Eg brukte ei kakeform i str 22 cm.
Stein den midt i ovnen på 175 grader i ca 35 min.
Glasur;
50 gram smør - smelt
2 dl melis
2 ts vaniliesukker
2 ss oboy
1/2 egg
Bland i resten. Hell over.
Eg tulle ikkje viss eg seier at eg har ete ei halv sånn kake aleine i helga...
Den kan frysast!!
Til slutt eit bilde av mamma sine melkekaker.
Dei har eg ikkje lært meg å lage enda, men bare vent...
Eg likar veldig godt å bake, og ete både gjærbakst og kaker.
Men eg er ikkje noko presisjons bakar, og likar best å lage sånne kaker som ikkje treng
sjå så perfekte ut, heller litt rufsete!!
Håpar eg kan inspirere andre til å bake og.