mandag 1. juli 2013

For ein kakefest


Sommarens marengs

Dette er favoritt sommarkako mi. 
Den minnar om Pavlova, men litt annleis krem inni.
..og den er sunnare...

Her kjem oppskrifta:

Lag fyrst marengs:
4 eggekviter  - piskast stiv
                             2,5 dl sukker  - ha i litt og litt med eggekviten
1/2 ts bakepulver

Bland i 2 ss melis
1/2 ts nypressa sitronsaft  - bland i

Legg dette på bakepapir, enten du vil ha rund/firkanta/porsjonar etc
Steik den på 125 grader i 1 time og 15 minutt, midt i ovnen.
Slå av varmen og la den stå i ovnen i ein time etterpå med døra igjen,
eller la den stå med ovnsdøra på gløtt over natta.


Fyllet er som følge:
300 gram krema naturell ost, ev philadelfia light 
3 dl cottage chees
1/2 dl sukker
1/2 dl syltetøy

Bland dette og ha på frukt og bær etter eige ynskje!

Nyyyyyt

Ps: marengsen kan oppbevarast i fleire dagar utan fyll på.
Har du pynta den, må den etast snarast....tihii


Her har eg laga ei Safari-kaka eller Evelyn-kaka som ungane kallar den.
Tullemor har pynta den!

Oppskrifta eg har brukt er:
2 pakkar safari kjeks som er knust.
Legg dei i ei form.

Visp 3 dl kremfløyte 
Ha i 2 ts vaniljesukker og 
200 gram melis.

Bland dette med 1 pakke philadelfia ost.

Ha det oppå kjeksa, og pynt med frukt og bær etter eige ynskje!

Skikkelege sommarkaker.


Her er ei enkel og knallgod sjokoladekaka. La oss kalle den

Oboy kake

125 gram smør
1 dl vatn
3 ss kako - smelt dette og kok opp

125 gram sukker
150 gram mjøl
2 ts vaniliesukker - bland i
3 eggeplommer - bland i røra
3 eggekviter piskast stive og ha i røra.

Eg brukte ei kakeform i str 22 cm.

Stein den midt i ovnen på 175 grader i ca 35 min.

Glasur;
50 gram smør - smelt
2 dl melis
2 ts vaniliesukker
2 ss oboy
1/2 egg 

Bland i resten. Hell over.

Eg tulle ikkje viss eg seier at eg har ete ei halv sånn kake aleine i helga...

Den kan frysast!!




Til slutt eit bilde av mamma sine melkekaker.
Dei har eg ikkje lært meg å lage enda, men bare vent...

Eg likar veldig godt å bake, og ete både gjærbakst og kaker.
Men eg er ikkje noko presisjons bakar, og likar best å lage sånne kaker som ikkje treng
sjå så perfekte ut, heller litt rufsete!!

Håpar eg kan inspirere andre til å bake og.



søndag 30. juni 2013

Hay: Don`t leave me


Kosekroken er komplett.

Eg hadde bursdag på fredag, og for ei som elskar bursdagar er det stort.

Mannen kom heimom ein tur nokre dagar,
og eg vart difor vekka av mann og barn på bursdagen.

Eg fekk finaste teikningen,
kort med "verdens beste mamma" og  i handa hadde dei

Hay DLM bord til meg.


Eg kan no sitje i favorittstolen, ha ein av dei nye Mugtail koppane med kaffi
og sjå øve taxfree bladet,
i fred og ro.


Sånn ser kosekroken ut for tida.

Den er stadig i endring.



Nydelege peoner i fasettvase frå Bolia.
Godteriskål med favorittsnopet frå Riviera Maison
Lyslenke frå Nille
Acapulco stol
Hay Dlm bord kjøpt på Ølen Møbler
Mugtail koppar
Pute frå Louise Roe
Dill og dall frå her og der

Sola kikkar innom i dag,
vi skal på sykkeltur.

God søndag til alle.