fredag 20. september 2013

Plommepai




Det er haust og det er plommetid,
og det er victoriaplommer...

Dei er ikkje gode å ete,
synst eg.

Men her om dagen såg eg at Malena la ut bildet av dottera, Jenny, sin plommepai,
og tenkte at det kunne eg bruke desse plommene til.

(Som sjølvsagt kjem frå pappa sin utømmelige hage.)




Eg brukte Maizenna-paideig.
Det var tross alt fredag ettermiddag og nesten kveld.

Forstekte den i 10 min på 200 grader.


Pisk 2 egg saman med 150 gram sukker, luftig.
Ha i 75 gram kokos og 2 ss fløyte 
(valgfri kva type, eg brukte matfløyte)

Hell det oppå deigen.


Eg hadde god hjelp til å hakke opp plommene


som vi fordelte ut over i forma.

Det står 1 kg plommer i oppskrifta, men eg trur vi brukte ca 10 store plommer.



Dryssa på kanel og sukker.


Inn i ovnen på 200 grader i 25 min.


Varm plommepai klar for servering.

Kjempegod!

Kan verkeleg anbefalast.

Oppskrifta fann eg då eg googla
"plommepai med kokos"
Ligg på ....detsøteliv.no

Fin fredag til dåke alle!

PS: Ser du noko nytt i stova??




søndag 15. september 2013

Ny pute.....igjen....


For ei stund sidan var eg på Halsnøy,
på shopping og besøkte ei god veninne.

Det er noko spesielt bra med dei butikkane på den øyo,
eg finn alltid noko fint der.

Denne gangen kom eg heim med nokre små skattar i posen,
blandt anna denne puta her.

Det er noko med rullesteinar,
dei er svært dekorative og fine.


Haust i stova og haust ute.

Søndag som skal tilbringast inni tv-stova har eg tenkt.

Fin fin søndag til alle dåke fine lesarane mine!