mandag 1. juli 2013

For ein kakefest


Sommarens marengs

Dette er favoritt sommarkako mi. 
Den minnar om Pavlova, men litt annleis krem inni.
..og den er sunnare...

Her kjem oppskrifta:

Lag fyrst marengs:
4 eggekviter  - piskast stiv
                             2,5 dl sukker  - ha i litt og litt med eggekviten
1/2 ts bakepulver

Bland i 2 ss melis
1/2 ts nypressa sitronsaft  - bland i

Legg dette på bakepapir, enten du vil ha rund/firkanta/porsjonar etc
Steik den på 125 grader i 1 time og 15 minutt, midt i ovnen.
Slå av varmen og la den stå i ovnen i ein time etterpå med døra igjen,
eller la den stå med ovnsdøra på gløtt over natta.


Fyllet er som følge:
300 gram krema naturell ost, ev philadelfia light 
3 dl cottage chees
1/2 dl sukker
1/2 dl syltetøy

Bland dette og ha på frukt og bær etter eige ynskje!

Nyyyyyt

Ps: marengsen kan oppbevarast i fleire dagar utan fyll på.
Har du pynta den, må den etast snarast....tihii


Her har eg laga ei Safari-kaka eller Evelyn-kaka som ungane kallar den.
Tullemor har pynta den!

Oppskrifta eg har brukt er:
2 pakkar safari kjeks som er knust.
Legg dei i ei form.

Visp 3 dl kremfløyte 
Ha i 2 ts vaniljesukker og 
200 gram melis.

Bland dette med 1 pakke philadelfia ost.

Ha det oppå kjeksa, og pynt med frukt og bær etter eige ynskje!

Skikkelege sommarkaker.


Her er ei enkel og knallgod sjokoladekaka. La oss kalle den

Oboy kake

125 gram smør
1 dl vatn
3 ss kako - smelt dette og kok opp

125 gram sukker
150 gram mjøl
2 ts vaniliesukker - bland i
3 eggeplommer - bland i røra
3 eggekviter piskast stive og ha i røra.

Eg brukte ei kakeform i str 22 cm.

Stein den midt i ovnen på 175 grader i ca 35 min.

Glasur;
50 gram smør - smelt
2 dl melis
2 ts vaniliesukker
2 ss oboy
1/2 egg 

Bland i resten. Hell over.

Eg tulle ikkje viss eg seier at eg har ete ei halv sånn kake aleine i helga...

Den kan frysast!!




Til slutt eit bilde av mamma sine melkekaker.
Dei har eg ikkje lært meg å lage enda, men bare vent...

Eg likar veldig godt å bake, og ete både gjærbakst og kaker.
Men eg er ikkje noko presisjons bakar, og likar best å lage sånne kaker som ikkje treng
sjå så perfekte ut, heller litt rufsete!!

Håpar eg kan inspirere andre til å bake og.



4 kommentarer:

  1. Takk,som deler disse herlighetene:))
    Ha ei fin kveld!
    Klemklem

    SvarSlett
  2. Nam nam, sommerens marengs er min favoritt. Den va knallgod:-).
    No ska eg snart hoppa i loppekassen:-).
    See you.
    Klems meg:-).

    SvarSlett
  3. Så utrulig herlige saker,fekk heilt vatn i munnen her:)
    Knallfine godsaker!
    Fine kveld til deg!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  4. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

    Jeg la merke til at du har smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Vi er for tiden rangert som den nest største side i verden i vårt marked der vi er i 37 forskjellige land. Alleoppskrifter.no har et stort antall besøkende som genererer høy trafikk fordi har over 20.000 unike besøkende / dag.

    Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Varme hilsen,

    Elin, Alleoppskrifter
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett