Eg er veldig god på å bake bollar.
Ikkje bare er eg god på å bake dei,
eg er veldig god på å ete dei og.
Sjå på den då... vatn i munnen.
Åt 4 stykke i går.
Perfekt heving.
Klare for steiking.
Lunkne bollar, med melis på og rulla i kokus.
Nammis
Eit gamalt bilde frå fastelaven og morsdag.
Nybaka bollar med heimalaga jordbærsyltetøy??
Bolleoppskrifta mi:
2 posar tørrgjær
1 ts salt
1,5 dl sukker
1 egg
150 gram smør
6 dl mjølk
Kveitemjøl til passeleg deig.
(Ja, eg veit Evelyn, eg bør ha eit eksakt mål her, men sånn ca 12 dl)
Bland alt det tørre.
I det siste har eg redusert til 1 pose tørrgjær, og heller lar den heve litt lenger.
Smelt smør og bland i mjølka.
La det bli ca 40 grader.
Tørrgjæren tåler litt varmare enn 37,5.
Bland så væska ilag med det tørre,
helst i kjøkkenmaskin.
La den elte til passeleg deig.
Eit godt råd er å ikkje ha for mykje mjøl i deigen.
Hev i ca 1 time.
Bedre å heve litt for mykje enn for lite.
Eg pleie ta ein plastpose over bollen, då vert det tett og passe temperatur.
Rull så ut bollane.
Hev i 30 min.
Dersom du vil lage skulebollar, så pleier eg ta på vaniljekremen etter "etterhevinga".
Lag eit hull med to skeier, eller fingrane.
Ta ca ei skei vaniljekrem i kvar.
Pensle med egg, då vert dei så blanke og fine.
Steik midt i ovnen på 215 grader, alt etter kva ovn du har.
Eg har ny ovn og måtte skru ned til 200 på slutten.
Steik i ca 10 min.
Ikkje steik dei for lenge,
la dei vere gylne.
Et og nyt!
Du altså! Desse såg bare heilt himmelske ut!! Også eg så liksom e på "slanker`n" dååå!!!
SvarSlettEg elska skulebollar! Men helst uten vaniljekremen då... :P Melisen e best veit du.. hihi...
Ha ei knallfin helg!