onsdag 14. desember 2011

14. desember


Julabrød stod på "todo" lista etter jobb i dag. Mens deigen heva, ja då laga mannen og junior japp-ruter. Eg og tullemor laga risbollar. 

Og jammen fekk eg ikkje laga Mozart kuler mens ungane såg "Jul i Blåfjell". Alt kjem på bloggen, bare vent og sjå!


Julabrødet skal serverast på julefesten på skulen i morgon.

Mi oppskrift er:

Smelt 250 gram smør. Bland i 200 gram sukker og 6 dl mjølk. La det vere ca 38 grader. Bland det med 1 kg mjøl og 75 gram gjær.

hev til dobbel størrelse. 

del i 2, kna inn rosiner. 

lag snitt med kniv, for at det ikkje skal sprikke.

hev i 30 min til.

steik på 175 grader i 45 min på nederste rille.

NYYYT!!

1 kommentar:

  1. Kan du legge ut oppskrifta di på Mozart kuler?
    Digger matoppskriftene du har lagt ut! :D

    SvarSlett