mandag 27. juli 2009

Safting


I dag stod safting på programmet. Eg er så heldig å ha ei mamma med masse bær-buskar. Så då får eg lov å plukka så mykje eg vil, og som god husmor eg er, så saftar og syltar eg. Frysen er stappfull av syltety, jordbær og bringebær. Og no kjeme safto oppi og.
Eg blanda rips og bringebær. Safta frys eg. Då slepp eg konserveringsmiddel, og den smakar ferskare når vi tar den opp. Held seg ikkje så lenge etter at den er tint, men den blir fort oppdrukken likavel...

Saftkokaren stod igjen når mannen kjøpte huset, og ingen har sakna den. Så no er den Fru Hus Hansen si !


3 kommentarer:

  1. Flink du er :-)
    Viktig å ha fullt i frysen, enten det er hjort eller saft og syltetøy.... ;-) Tenker at du har litt av begge deler :-)
    -Anne Tone-

    SvarSlett
  2. Ska sei...nå e eg mektig impontert øve deg...stå på, håpe på smaksprøve.

    SvarSlett
  3. Ja, eg e veldi stolt. Frysen e full no, så no må vi eta litt og...Smaksprøve skal bli :-)

    SvarSlett