onsdag 18. november 2009

Førjulskonkurranse

Sidan eg elskar førjulstida, kjem det til å komme litt julete innlegg frametter. Og i den forbindelse vil eg starte førjulstida med ein liten konkurranse! Alt du min kjære lesar treng å gjere, er å legge igjen ein hyggeleg kommentar med kva du likar best med førjulstida! Trekninga blir den 10. desember!

Premien er desse to skjønne marmeladekrukkene med lokk, og skjønn stoff-hette oppå! Sånne kjem eg til å ha ståande på kjøkkenet mitt frå fyrste helga i advent! Kanskje vil det komme noko innhald i desse og til den heldige vinnar! Så lukke te!

7 kommentarer:

 1. Førjulstid... E da den tida da alle stresser rundt å skal gjera alt fra vasking, pynting, baking, gavehandel og niiiiikosing???
  Og når juletreet er pynta og lysa tent, er ein så sliten at ein faktisk ikkje orkar synet av verken gåver, julekaker eller har evna å nyte at julefreden faktisk har senka seg.

  Nei da var nå å setja det litt på spissen då....
  Det kjekkaste i førjulstida for meg er faktisk gleda av å sjå spenninga i ungane sine sinn, voksa fram dag for dag.
  Jula er for borna, og alt dei får ta del i gjer små "kvardagsgleder" også i førjulstida!

  Flott blogg forresten! Og takk for kafèbesøk i dag :)
  Ha ei flott komande førjulstid.

  SvarSlett
 2. Sier meg enig med Tufto, for det å "akse" opp barna, og høre dem rase nedover trappene om morgenen for å sjekke hva som er i den hjemmelagede kalenderen, er bare topp. Det er også herlig å høre når de sitter ved kjøkkenbordet og for en gangs skyld samarbeider om hva de skal kjøpe til hvem, samtidig som de regner ut budsjettet på sine julegavekjøp.
  Jeg er så "slem" at jeg faktisk synes det er litt morsomt å studere folk på div kjøpesentre rett før jul, når de stresser rundt, lettere røde i toppen, mens jeg tenker på at mine julegaveinnkjøp forlengst er unnagjort :-)
  Og sist, men ikke minst, det er jysla kjekt å gå og småmumse på marsipanpølser :-D

  SvarSlett
 3. Hei :)
  Å sjå gleden i augene til min lille prinsesse når vi snakka om julepynting, snop, adventspakkar, julenisse, juletre og alt anna so med advent og jul-det er magisk :)
  Og i tilleg elskar eg jo å pynte og planlegge og sjøl glede meg over julas tradisjonar :)

  Kjempesøt premie :)

  Klem M :)

  SvarSlett
 4. Hei Solveig..eg prøve meg igjen eg...
  Det beste med førjulstida må vere å liggja i senga om morgonen å sjå at pappen i huset vert trua til å følja tuppo ned å opna kalendar kl. 06.30.....elles er det ikkje verst å kosa seg med tullemor i saccoen og sjå på "Jul i svingen".

  Klem Pøne

  SvarSlett
 5. Hei Solveig
  Det beste med førjulstida er at eg MÅ vaske kjøkkenet. Inni, utpå, over og under. Eg likar ikkje å gjera det, men elskar når det er gjort. Og dagen etter blir det bakt pepperkaker, slik at det luktar jul i heile huset.

  Ein annan god ting er at eg og ungene gjer mykje ilag. Me baker, tenner lys, lager ting, går på juleavsluttinger, ser adventskalenderen på tv o.s.v.

  Og sist, men ikkje minst, handler førjulstida for meg å vente på pinnekjøttet til julafto. Eg rører ikkje pinnekjøtt før den 24. Og gleder meg verkeleg til det.
  Helsing Bjørg

  SvarSlett
 6. Førjulstid, ja.....
  Synest det e betre enn sjølve jula nesten! Men den må jo vera der som eit høgdepunkt for å ha noko å telja ned mot!
  Ei perfekt førjulstid må vera eit raudt og maksimalt julepynta hus med gode lukter av lys og julabakst og litt ekstra kos kvar dag!
  ....og to glade smånissar som synest det er stas med "litt julekveld" kvar dag :-D
  MEN det aller aller beste med førjulstida for oss i år er at vi veit at pappa´n i huset kjem heim frå jobb i morgon og skal feire jul saman med oss !!!!

  Helsing Ramsgrønissen

  SvarSlett
 7. Å velga ut ein ting som e best e vanskelig, heile desember månad e jo bare masse kos! Ta fram masse julepynt, og då helst mykje gammalt med masse minner!, baking av julekaker, planlegging og kjøp av julepresangar osv osv.. Da aller besta e vel forresten kanskje å setta seg ned i ei julepynta stove med fyr på peisen, ein te kopp i handa og eit fat med julekaker på bordet!

  SvarSlett