lørdag 7. august 2010

Jente kveld!

I kveld skal eg nyta tida aleine med denne flotte jenta mi.

Ho er så absolutt ingen prinsesse, heller ein liten skrubb.


Og sånn som dette ser ho ut når mamma spør om ho kan smile til kamera! Då smeltar mammo!

fredag 6. august 2010

Eg er på god vei!!

Eg trur eg er som damer generelt...ikkje heilt fornøyd med sånn eg er. Diverre er det slik, at det alltid er noko vi vil endre på. Hos meg er MAGEN det eg ikkje er nøgd med. Og ja, eg veit at eg har fødd to born og alt da der, men så har eg aldri vore så veldig nøgd med magen min, og har alltid villa endra på den....

Før eg fekk nr 2 meldte eg meg inn i. Eg gjekk ned 8 kg og nådde målet mitt akkuratt tidsnok til å finne ut at eg var gravid. 

Eg prøvte ikkje eingong i svangerskapet. Hugsar ikkje, men passerte vel 20 kg +  rekne eg med. Kiloane raste av etter fødsel, og året med amming, men eg kom aldri ned i det eg var før fødselen. Ikkje det at det var eit mål, heller ein draum...

Så slutta eg å amma, og då kom da på nokon "kosekilo". Og det var på grunn av kos, ikkje fordi eg kosa meg med dei...

Så i april kjende eg at eg ikkje var nøgd med situasjonen. Eg var ikkje overvektig i følge min BMI, men heilt på grensa. Eg bestemte meg for å gå ned 6 kg. Og det med  atter ein gong. 

Men denne gangen skulle det visa seg å vera vanskelegare. Er det alderen? Eller den hektiske kvardagen med to born, flytting etc som gjorde det vanskeleg? Eg er oppteken av at når slikt skal gjerast, skal det skje med trening og sunn mat. Og eg var veldig flink å trena, men klarte det vel ikkje heilt i høve maten.


Så etter å ha testa svigerinna mi sin, kjøpte eg rockering, i midten av juni! Og då fekk eg noko eg hadde sakna, ei ok treningsform å bedriva med framfor tv-en!!

Så no har eg klart - 4 kg, og heile 8 cm rundt livet!!! Så eg er så absolutt på vei. Eg er nøgd, og det trur eg viser på meg. Kle eg ikkje kom i tidleg i vår, får eg på meg no. Og eg har ingen problem med å ta på bikinien på stranda ( ikkje det at det er noko utfordring no, då temperaturen ikkje tillater bikini!). Og eg er såååå klar for Barcelona om 4 veker!!!

Kjøkken

I dag vil eg vise bilder frå kjøkkenet mitt, og den nye tallerkenhylla mi!! Den er ikkje så ulik den eg hadde, men denne er det knaggar på! Etter at eg la inn på Finn Kvinnherad på Facebook, kom der svar frå ei hyggelig dame frå Omvikdalen som hadde ei eg kunne få!! Og med litt maling vart den slik eg ville ha den.


Eg endrar stadig på kva eg har i den. No er det interiørblad og nokre gamle fat eg har arva.


Og litt nye blomar må eg ha no når vi er meir inne enn ute...( i dag plaskar det ned). Og orkide er min favoritt. No har eg 3 "gamle" som kjem med nye skudd. Så eg reknar med at eg kan kose meg med orkidear ut over hausten.

I dag skal eg, mamma og mine søte små til Odda. Vi skal besøke oldebesto som er på sjukehuset, handle inn litt skulekle til junior og ete middag på Peppes! Vi gler oss!

torsdag 5. august 2010

Sånn er det no

Dei nye stripete putene mine måtte diverre flytta ut...eg klarte ikkje blir komfortabel med dei inne i stova mi. Men eg synst dei var veldig kule, og klarar difor ikkje "kvitte" meg med dei. Så føreløbi har eg dei ute i hagamøblane mine. Og der passa dei perfekt!!! Så da va eit veldig godt kjøp!

Som dei fleste har fått med seg, så leiger vi no eit hus, mens vi skal bygge nytt. Eg SKAL PRØVE å spare litt pengar, for å kunne kjøpe meg nye møblar når vi er feri
dige med det nye. Eg er svært nøgd med Ektorp sofaen min frå Ikea. Då eg kjøpte 2 setaren, fekk eg med eit kvitt trekk gratis!! Det ligg framleis i plasten sin...Men eg kjenner eit sterkt behov for å kjøpe eit til 3 setaren og, og ta da på no. Eg likar ikkje denne beige...Men eg skal prøve å halde ut. For i det nye huset skal eg kjøpe ein ny 3 setar ( denne er utsleten!) og ha kvitt trekk på begge. Eg skal og ha nytt bord!

Men eg prøver å gjere det beste ut av det no. Og nett no ser stova mi ut som på bilda. Heilt ok, men ikkje perfekt. Men vi får ta ein ting av gangen.

Vi nærmar oss veldig ei ferdig teikning av huset vårt. No skal vi prøve å få litt innspel frå andre som har bygd hus, om kva endingar vi bør gjere. Så blir det litt teknisk teikning, og så runde med søknadar osv, noko som eg veit tek tid. Men den som ventar på noko godt, ventar ikkje foreves...

tirsdag 3. august 2010

Give Away

No er det lenge sidan eg har hatt nokon give away, eller konkurranse her på bloggen min. Men no er det på tide! Fyrste premien er denne stoffposen med "My Things" på, og krukka frå Miljøgården. Andre premien er to rosa håndkle frå Marimekko!

Reglane er enkle:
1 lodd for å kommentere under her, og skriv kva du vil ha oppi stoffposen om du vinn!
2 lodd viss du kommenterer og legg deg til som følgar ( eller allerede er følgar)
3 lodd viss du kommenterer, blir følgar og linkar på bloggen din.

Men alle kan alltså delta!


Trekning vert 1. september 2010

mandag 2. august 2010

Nye sko

Eg har kjøpt meg nye sko!!!

Eg har to anledningar for dei no, fyrst bryllaup om to veker, så klubbtur til Barcelona!! I kveld startar øvinga på å gå med dei!

(Ka synst du, Hilde? Eg og Reidunn digge dei iallefall!)

Konkurranse tips


Eg vil tipse dåke om ein super konkurranse hos nettbutikken AnnaJohanna i dag. Du skal trykke "liker" på 3 av produkta i butikken, og vinn du, kan du velge premie sjølv!!!!!!!!!!!!! Kan det bli betre då??

Trykk her for å komme til konkurransen.

søndag 1. august 2010

Blåbæridyll

I dag har vi vore på blåbærtur. Og til og med med våre to små, var det faktisk ein idyll. Vi plukka og dilla, og fekk tilsaman 1,2 kg, og det sjølv utan bærplukkaren....for den låg igjen heima...

Tullemor plukka og plukka, åt og åt. Mens junior han meinte sjølv at jobben hans var å speida etter blåbærtuene!!! Trur ikkje han plukka nokon i spannet, men magen var ganske full!

Litt skal eg frysa, og spara til smoothie seinare i vinter, og litt har vi hatt på pannekakene i dag. nam nam.