onsdag 20. januar 2010

Tulipanar

Eg er veldi glad i våren. Trur det er den årstida eg likar best, og som eg har det best med meg sjølv i. Då blir da lysare for kvar dag, snø og frost blir erstatta med plussgrader og varme i sola. Eg kan byrje å gå tur i skogen og fjellet igjen, og eg kan gå etter at ungane har lagt seg, utan å bruke lykt!

Da å sjå at da blir grønare rundt seg, og blomar på bakken kjem fram( fyrst snøklokker, så krokus og påskeliljer osv. ) Og at vi kan ha primula og tulipanar inne!!
Heilt fram til og med i fjor, produserte pappen min tulipanar i gartneriet. Eg kunne frotse i tulipanar, frå før jul, og fram til påske. Ny bukett klar, når den gamle var visna....Og da va eg veldi takknemlig for, for da e ein av dei finaste blomane eg veit.

Men kva skjer?

Pappen min slutta å produsere, og eg må kjøpe tulipanane som alle andre....Nedtur...men då veit eg kanskje å ta betre vare på dei for kvar gong, for før lot eg dei stå i stova heile tida, men no skal eg jammen meg setje dei kaldt kvar natt, så varer dei lenger! For eg har jo betalte dei sjølv...

Men eg e veldi takknemlig for at pappen min er gartnar likavel, for snart kjeme våren og sommaren, og då kjeme alle sommarplantene, som eg e nesten lika gla i....

4 kommentarer:

 1. Tulipanar er kjempe fine og pynter fint opp, Og får en vårstemning inne:)

  SvarSlett
 2. hei hei, blei nesten våryr av å lesa detta innlegget :) og e heilt enig, tulipanar e fantastisk og veldig synd at det ikkje e tulipanar i "familien" lenger :) jammen har fleire nytt goder av det..vi får tenka tebake på alle dei fine vi har hatt og unna oss en bukett og to når vi vil :) snakkes, Klem

  SvarSlett
 3. God innsats i konkurransen min -men du vant dessverre ikkje (Det hadde våre så kjekt, ikkje bare for din del, -men for min del og -så hadde eg sluppe å sendt gaven i posten... Ja ja)

  Du kommenterte 6 gonge, å hu sju gonge... Forskjellen var at du hadde rett kver gong! Nå fekk eg lyst å stikka ut å kjøpa meg en stor bukett tullipana :-)

  God helg!!

  SvarSlett
 4. åherregud Solveig,tenk når vi ska begynna å springa til Kviteggo ETTER leggetid igjenn....og sykla til Gjesten for ein utepils ein fredagkveld...og vi ska gå forbi huset dåkas på ettermiddagen i bare joggesko og jakka og ropa om dåke vi vera med på bensen og kjøpa is...og heile dalen skal stanka møk....og vi får varmebus når vi sette oss i bilen etter ein dag på jobb,for so og ta på solbrillene og rulla ner glaset og susa avgårde....for å henta ungar i b.hagen som springe ute uten fem lag m kle og eit tonn snø/slaps/strøsand onda skono...og eg kan komma bort til deg ein tirsdag etter spinning å drikka vin og fnisa på tressen til langt på kveld,for da e vår og vi har fri dagen etter........................................................åjsann!!! drømte meg visst litt vekk her no...:) gu kor eg lengta etter våren !!

  SvarSlett